Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z tuńczyka do kanapek to kremowa propozycja idealna na śniadanie czy szybką kolację. Jest niezwykle aromatyczna i pełna smaku. Dodatek pieprzu cayenne zapewnia nutę ostrości, a natka pietruszki orzeźwiającą ziołowość. Przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut. Wystarczy parę składników w odpowiednich proporcjach zmiksowanych za pomocą blendera. To znacznie szybsze niż wyjście do sklepu do gotową pastę. A smak jest nieporównanie lepszy!
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1309
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 919
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1452
Składniki
Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju.
Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki i dymkę drobno posiekaj.
W misie robota kuchennego lub blendera umieść: tuńczyka, pietruszkę, dymkę, majonez i pieprz cayenne. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Możesz kontrolować konsystencję i w razie chęci pozostawić nieco większe kawałki ryby.
Pastę dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Pastę z tuńczyka do kanapek podawaj posypaną siekanym szczypiorkiem. Wspaniale smakuje z dodatkiem świeżego chleba.