Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z tuńczyka do kanapek to kremowa propozycja idealna na śniadanie czy szybką kolację. Jest niezwykle aromatyczna i pełna smaku. Dodatek pieprzu cayenne zapewnia nutę ostrości, a natka pietruszki orzeźwiającą ziołowość. Przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut. Wystarczy parę składników w odpowiednich proporcjach zmiksowanych za pomocą blendera. To znacznie szybsze niż wyjście do sklepu do gotową pastę. A smak jest nieporównanie lepszy!
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 129
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3573
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 521
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 350
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 129
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3573
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 521
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 350
Składniki
Tuńczyka odsącz z nadmiaru oleju.
Skórkę z cytryny zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki i dymkę drobno posiekaj.
W misie robota kuchennego lub blendera umieść: tuńczyka, pietruszkę, dymkę, majonez i pieprz cayenne. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Możesz kontrolować konsystencję i w razie chęci pozostawić nieco większe kawałki ryby.
Pastę dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Pastę z tuńczyka do kanapek podawaj posypaną siekanym szczypiorkiem. Wspaniale smakuje z dodatkiem świeżego chleba.