Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z ziemniaków i makreli czyli super, prosty i smaczny dodatek do kanapek, oryginalne smarowidło do pieczywa to ciekawe połączenie składników, które tworzy oryginalną kompozycję smakową. Jest to bardzo szybkim i łatwym w przygotowaniu pomysłem na urozmaicenie śniadań.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2565
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2904
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2565
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2729
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2904
Składniki
Z wędzonej makreli wyjmujemy szkielet i ości a następnie kawałki mięsa przekładamy na płaski talerz i starannie rozgniatamy widelcem. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski przeciskamy przez praskę ugotowane, wystudzone i obrane z łupin ziemniaki.
Do ziemniaków dodajemy makrelę, szczypiorek oraz majonez. Całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.