Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią pasztety warzywne sprawdzają się na lunch, obiad czy kolację. Jest wspaniałym uzupełnieniem zdrowej diety. Świetnie smakuje z chrzanem.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Kaszę umieść na sicie i wypłucz. Przełóż do garnka wlej wrzącą wodę i dodaj kostkę bulionową. Gotuj ok.12 minut na małym ogniu. Wystudź. W wodzie ugotuj soczewicę według opisu na opakowaniu. Odcedź i zmiksuj blenderem. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce. Zacznij od cukini. Startą cukinię posyp lekko solą i odstaw. Po kilku minutach wyciśnij z nadmiaru soku. Na patelni rozgrzej oliwę dodaj warzywa i lekko uduś z przyprawami: kminem, kurkumą, imbirem, czosnkiem i posiekaną drobno papryczką chili. Dodaj do nich kaszę jaglaną, przyprawy, psylium i siemię. Wymieszaj na jednolitą masę. Przełóż do formy i wyrównaj wierzch i połóż plasterki pomidorów. Piecz w piekarniku 45-50 minut w 180 stopniach C. Podawaj z sałatą z rukoli, roszponki z chrzanem.