Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią pasztety warzywne sprawdzają się na lunch, obiad czy kolację. Jest wspaniałym uzupełnieniem zdrowej diety. Świetnie smakuje z chrzanem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2906
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1839
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28962
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 261
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2906
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1839
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3553
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28962
Składniki
Kaszę umieść na sicie i wypłucz. Przełóż do garnka wlej wrzącą wodę i dodaj kostkę bulionową. Gotuj ok.12 minut na małym ogniu. Wystudź. W wodzie ugotuj soczewicę według opisu na opakowaniu. Odcedź i zmiksuj blenderem. Obierz warzywa i zetrzyj na tarce. Zacznij od cukini. Startą cukinię posyp lekko solą i odstaw. Po kilku minutach wyciśnij z nadmiaru soku. Na patelni rozgrzej oliwę dodaj warzywa i lekko uduś z przyprawami: kminem, kurkumą, imbirem, czosnkiem i posiekaną drobno papryczką chili. Dodaj do nich kaszę jaglaną, przyprawy, psylium i siemię. Wymieszaj na jednolitą masę. Przełóż do formy i wyrównaj wierzch i połóż plasterki pomidorów. Piecz w piekarniku 45-50 minut w 180 stopniach C. Podawaj z sałatą z rukoli, roszponki z chrzanem.