Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet z brokułów

Pasztet z brokułów

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 16

Dodano:

Odsłon: 2114

Prosty i smaczny przepis na pasztet.

Składniki

  • Brokuły 600g
  • 3 Jajka
  • 2 łyżki mąki
  • szklanka śmietany
  • Pieczarki 500g
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier, sól, pieprz
  • 2 szklanki rosołu
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • po 2 łyżki ziół, natki pietruszki, bazylii, koperku i melisy.
  • masło do formy
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczone, podzielone na różyczki brokuły ugotować w rosole.

    Pieczarki umyć, kilka odłożyć, a resztę podsmażyć na oliwie. Brokuły i pieczarki zmiksować, dodać do masy jajka oraz śmietanę z mąką.

    Wyrobioną masę doprawić solą i pieprzem.
    Do wysmarowanej masłem formy przełożyć masę, a pozostawione wcześniej pieczarki powtykać w masę.

    Przykryć formę folią i wstawić do naczynia wypełnionego wodą.
    Dolewając wody tak aby dosięgała połowy formy, gotować około godziny.

    Gotowy pasztet podawać z sosem z jogurtu i ziół, doprawionym sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 25 września 2013 przez dodatek pieczarek kolorem przypomina ten mięsny :), można zrobić małe oszukaństwo niejednemu mięsożercy, przepis zabieram i zostawiam kciuka :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń