Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom jest banalny w wykonaniu i tani w składnikach. Smak ma delikatny, jest mokry, ładnie się rozsmarowuję... no po prostu doskonały!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 283
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 199
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 283
Składniki
Cukinie i marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odsączamy sok z cukinii.
Oddzielamy białka od żółtek.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
.Cebulę i natkę pietruszki kroimy drobno.
Teraz wszystkie składniki, oprócz białek ze sobą łączymy. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno i dodajemy do reszty.
Powstałą masę przelewamy do 2 form wyłożonych folią aluminiową i pieczemy 60 min 180 stopni.