Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem pieczarek , pora, cebuli, czosnku, natki pietruszki oraz przypraw.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Składniki
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy na wywarze warzywnym. 2. Cebulę obieramy i kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego pora. 3. Pieczarki myjemy, obieramy , kroimy drobno i dodajemy dodajemy do cebuli i pora. Smażymy do odparowania się nadmiaru wody z pieczarek. 4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa, przeciśniętym przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą ,posiekaną natkę pietruszki, wędzona czerwona paprykę, kurkumę , tymianek, sos sojowy oraz pieprzem i ewentualnie sól. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. 5. Przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.