Pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem pieczarek , pora, cebuli, czosnku, natki pietruszki oraz przypraw.
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczarek
Składniki
- 2, 5 szklanki kaszy jaglanej
- 500 g pieczarek
- 4 szklanki wywaru warzywnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 mały por
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- Natka pietruszki
- Wędzona czerwona papryka
- Kurkuma
- Tymianek
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sól i pieprz
- Olej do smażenia
Składniki
- 2, 5 szklanki kaszy jaglanej
- 500 g pieczarek
- 4 szklanki wywaru warzywnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 mały por
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- Natka pietruszki
- Wędzona czerwona papryka
- Kurkuma
- Tymianek
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sól i pieprz
- Olej do smażenia

Etapy przygotowania
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy na wywarze warzywnym. 2. Cebulę obieramy i kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego pora. 3. Pieczarki myjemy, obieramy , kroimy drobno i dodajemy dodajemy do cebuli i pora. Smażymy do odparowania się nadmiaru wody z pieczarek. 4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa, przeciśniętym przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą ,posiekaną natkę pietruszki, wędzona czerwona paprykę, kurkumę , tymianek, sos sojowy oraz pieprzem i ewentualnie sól. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. 5. Przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- 2, 5 szklanki kaszy jaglanej
- 500 g pieczarek
- 4 szklanki wywaru warzywnego
- 2 jajka
- 1/2 szklanki bułki tartej
- 1 mały por
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- Natka pietruszki
- Wędzona czerwona papryka
- Kurkuma
- Tymianek
- 2 łyżki sosu sojowego
- Sól i pieprz
- Olej do smażenia
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy na wywarze warzywnym. 2. Cebulę obieramy i kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego pora. 3. Pieczarki myjemy, obieramy , kroimy drobno i dodajemy dodajemy do cebuli i pora. Smażymy do odparowania się nadmiaru wody z pieczarek. 4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa, przeciśniętym przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą ,posiekaną natkę pietruszki, wędzona czerwona paprykę, kurkumę , tymianek, sos sojowy oraz pieprzem i ewentualnie sól. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. 5. Przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.
Apetyczny:)
Pyszotka:)