Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz w rodzinie osoby niejedzące mięsa, możesz przygotować dla nich na święta pasztet z selera. Wychodzi niezwykle kremowy i aromatyczny. Najlepiej smakuje podany z pikantnymi dodatkami np. chrzanem lub z ogórkami kiszonymi.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1551
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 255
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 268
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 260
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 11649
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1551
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 255
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 268
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 260
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 11649
Składniki
Seler, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa, obrane ząbki czosnku, dodaj przecier pomidorowy. Całość duś na małym ogniu przez 20 minut. Warzywa po kilku minutach powinny puścić wodę, jeśli tak się nie stanie dodaj 30 ml wody. Pod sam koniec wsyp przyprawy. Całość zamieszaj i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Przestudzone warzywa zmieszaj z żółtkami i bułką tartą. Następnie partiami dodawaj białka i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez 60-70 minut.
Pasztet z selera smakuje najlepiej podany z kiszonym ogórkiem lub ostrym chrzanem.