Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz w rodzinie osoby niejedzące mięsa, możesz przygotować dla nich na święta pasztet z selera. Wychodzi niezwykle kremowy i aromatyczny. Najlepiej smakuje podany z pikantnymi dodatkami np. chrzanem lub z ogórkami kiszonymi.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 674
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1015
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1381
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 674
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Składniki
Seler, marchewkę, korzeń pietruszki i cebulę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa, obrane ząbki czosnku, dodaj przecier pomidorowy. Całość duś na małym ogniu przez 20 minut. Warzywa po kilku minutach powinny puścić wodę, jeśli tak się nie stanie dodaj 30 ml wody. Pod sam koniec wsyp przyprawy. Całość zamieszaj i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Przestudzone warzywa zmieszaj z żółtkami i bułką tartą. Następnie partiami dodawaj białka i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wymieszaj.
Gotową masę przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez 60-70 minut.
Pasztet z selera smakuje najlepiej podany z kiszonym ogórkiem lub ostrym chrzanem.