Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy w wykonaniu i wyjątkowo smaczny pasztet, do tego bez pieczenia. Zalany warstwą domowego smalcu dłużej pozostaje świeży.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457982
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1535
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457982
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1535
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Składniki
Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę na smalcu- można użyć masła. Gdy się zrumieniła zsunęłam ją i dałam opłukane wątróbki. Gdy się zrumieniły z jednej strony, obróciłam je i dodałam na wierzch pokrojone w słupki jabłko. Gdy z drugiej strony się zrumieniły dodałam sól, pieprz i 3 łyżki melasy z granatów. Ocet balsamiczny jest bardziej kwaśny więc można dać dwie łyżki. Gdy wątróbki były jeszcze różowe ale już wyciekał z nich czysty płyn po nakłuciu, można skończyć smażenie. Dodałam do nich 5 filecików anchovies i całość zmalaksowałam. Anchovies dodaje głębokiego mięsnego smaku i świetnie komponuje się z drobiem i cielęciną.
Pasztet nałożyłam do foremek i zalałam roztopionym smalcem/ masłem. Kanapki nie trzeba smarować masłem czy smalcem, bo jest od razu z pasztetem.
Smacznego :)