Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do mięsa lub samodzielne danie. Kasza pęczak duszona z pieczarkami i śmietaną.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki lub przeciskamy. Kaszę płuczemy kilka razy, odcedzamy. Na oleju smażymy cebulę, czosnek i kaszę, aż cebula nie będzie szklista. Często mieszamy i pilnujemy, aby czosnek się nie spalił. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól, pieprz, paprykę czerwoną mieloną. Chwilę jeszcze smażymy, cały czas mieszając. Dolewamy pół szklanki wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza będzie półtwarda. W razie potrzeby dolewamy wody. Na końcu dodajemy śmietanę i bazylię. Dusimy jeszcze 3-4 minuty. Wyłączamy ogień i zostawiamy pod przykryciem na 10 minut. Kasza wciągnie sos śmietanowy.