Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do mięsa lub samodzielne danie. Kasza pęczak duszona z pieczarkami i śmietaną.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki lub przeciskamy. Kaszę płuczemy kilka razy, odcedzamy. Na oleju smażymy cebulę, czosnek i kaszę, aż cebula nie będzie szklista. Często mieszamy i pilnujemy, aby czosnek się nie spalił. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sól, pieprz, paprykę czerwoną mieloną. Chwilę jeszcze smażymy, cały czas mieszając. Dolewamy pół szklanki wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza będzie półtwarda. W razie potrzeby dolewamy wody. Na końcu dodajemy śmietanę i bazylię. Dusimy jeszcze 3-4 minuty. Wyłączamy ogień i zostawiamy pod przykryciem na 10 minut. Kasza wciągnie sos śmietanowy.