Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17982

Dodano:

Odsłon: 1942

Przepyszny dodatek do makaronów.

Składniki

  • 1/2 szklanki świeżej bazylii
  • łyżka uprażonych orzeszków pinii
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • szczypta soli morskiej i świeżo mielonego czarnego pieprzu
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pesto bazyliowe

Przygotowanie

  1. Bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę i ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń