Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
            To pesto jest taką moją wersją tego popularnego włoskiego sosu. Można się oczywiście spierać czy to polski sos bazyliowy czy pesto bazyliowe. Jedno jest pewne warto skorzystać z przepisu. Pesto jest pyszne i bardzo aromatyczne. Ja uwielbiam go nakładać na kanapki :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35686
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Orzeszki lekko rozbijamy w moździerzu, jeśli boimy się, że noże blendera nie wytrzymają. Pumpernikiel łamiemy na małe kawałki, czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Liście bazylii myjemy, osuszamy i przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy pozostałe składniki. Całość blendujemy na jednolity sos. Smacznego.