Do góry

Dodatki Przepis na:

Pesto bazyliowe z masłem orzechowym

Pesto bazyliowe z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1042 Ocena: 29066

Dodano:

Odsłon: 1605

Propozycja na bardzo aromatyczne i smaczne pesto z dodatkiem masła orzechowego - idealne do makaronu :)

Składniki

  • 2 drzewka bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki parmezanu
  • 2 spore łyżki masła orzechowego (100 %)
  • 5 - 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól morska do smaku
  • świeżo mielony pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pesto bazyliowe z masłem orzechowym

Przygotowanie

  1. Do rozdrabniacza wkładamy osuszone listki bazylii, 2 przekrojone ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek - wszystko miksujemy przez chwilę do momentu delikatnego rozdrobnienia ziół.

    Następnie dodajemy parmezan, masło orzechowe oraz pozostałą część oliwy z oliwek i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników, ale nie powstania jednolitej papki.

    Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.

  2. Pesto z masłem orzechowym idealnie komponuje się z makaronem.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń