Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na bardzo aromatyczne i smaczne pesto z dodatkiem masła orzechowego - idealne do makaronu :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Do rozdrabniacza wkładamy osuszone listki bazylii, 2 przekrojone ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek - wszystko miksujemy przez chwilę do momentu delikatnego rozdrobnienia ziół. Następnie dodajemy parmezan, masło orzechowe oraz pozostałą część oliwy z oliwek i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników, ale nie powstania jednolitej papki. Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.
Pesto z masłem orzechowym idealnie komponuje się z makaronem. Życzę smacznego! :)