Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę mniej tłuszczowe, niż klasyczne pesto. I zabielone. Serkiem. A z czego? Z polskich, zielonych świeżynek - na wskroś aromatycznych. Z orzeźwieniem od mięty i małym kopem od czosnku :) Kwintesencja zieloności sezonowej!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9786
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4504
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9786
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4504
Składniki
Zioła myję i osuszam. Wszystkie składniki /pozostawiam tylko 1 łyżkę oleju/ umieszczam w kielichu miksera i miksuję do rozdrobnienia, połączenia, uzyskania masy o jednorodnej konsystencji. Po przełożeniu pesto do słoików, polewam lekko olejem, dzięki czemu dłużej zachowa żywotność w lodówce. I gotowe! Super do kasz, makaronów, ziemniaków, kanapek... I