Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, bardzo wyraziste w smaku pesto miętowo - bazyliowe z dodatkiem owczego, delikatnie pikantnego sera Mazuriano. Całość świetnie komponuje się z makaronem penne lub tagliatelle.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45568
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 746
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22781
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15169
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4878
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45568
Składniki
Ser owczy ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a orzechy nerkowca prażymy na patelni i studzimy.
Do rozdrabniacza wkładamy umyte oraz osuszone listki bazylii i mięty, 3 ząbki czosnku, starty ser owczy, ostudzone orzechy nerkowca oraz dolewamy około 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach do delikatnego rozdrobnienia składników.
Następnie dodajemy sól, szczyptę cukru brzozowego (ksylitolu), czarny, grubo mielony pieprz oraz dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko jeszcze raz przez chwilą miksujemy na wysokich obrotach. Gotowe pesto podajemy z gorącym makaronem, ugotowanym al dente. Życzę smacznego! :) * jeśli chcemy zostawić pesto na kolejne dni, wystarczy, że włożymy je do słoiczka, skropimy wierzch oliwą z oliwek, zakręcimy i włożymy do lodówki.