Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na czosnek niedźwiedzi i chociaż wiem, że to niemożliwe chciałabym, żeby trwał jak najdłużej ......
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19312
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1055
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 774
Składniki
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć, osuszyć, z grubsza posiekać.
Uprażone orzeszki utłuc w moździerzu, dodać czosnek niedźwiedzi i parmezan. Ucierać, stopniowo dolewając oliwę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji ( lub zmiksować składniki w blenderze).
Gotowe pesto doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.