Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaczął się sezon na czosnek niedźwiedzi i chociaż wiem, że to niemożliwe chciałabym, żeby trwał jak najdłużej ......
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9196
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2339
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1175
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 204
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9196
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2339
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1175
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 204
Składniki
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć, osuszyć, z grubsza posiekać.
Uprażone orzeszki utłuc w moździerzu, dodać czosnek niedźwiedzi i parmezan. Ucierać, stopniowo dolewając oliwę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji ( lub zmiksować składniki w blenderze).
Gotowe pesto doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.