Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe, pożywne i bardzo aromatyczne pesto, które idealnie komponuje się z makaronem. Pesto z jarmużu zawiera mnóstwo witamin, żelaza, magnezu, kwasu foliowego, wapnia oraz działa antybakteryjnie. Jarmuż, dzięki zawartości chlorofilu, działa także antynowotworowo. Tylko zajadać! :D
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 833
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 178
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 833
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 178
Składniki
Ser Cheddar ścieramy za tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie prażymy, studzimy i rozdrabiamy za pomocą blendera - przekładamy do miseczki. Liście jarmużu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 1/3 szklanki oliwy z oliwek i miksujemy. Do rozdrobnionego jarmużu dodajemy wcześniej przygotowane orzechy, starty ser, 3 ząbki czosnku (możemy przecisnąć je przez praskę, sól himalajską, pieprz, szczyptę ksylitolu oraz dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i wszystko razem miksujemy. Pamiętajmy (szczególnie przy blenderach o wysokiej mocy), aby nie dopuścić do całkowitego zmiksowania, a jedynie rozdrobnienia składników. Gotowe pesto podajemy z makaronem. Polecam tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim - świetne połączenie smaków. Życzę smacznego! :)