Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe, pożywne i bardzo aromatyczne pesto, które idealnie komponuje się z makaronem. Pesto z jarmużu zawiera mnóstwo witamin, żelaza, magnezu, kwasu foliowego, wapnia oraz działa antybakteryjnie. Jarmuż, dzięki zawartości chlorofilu, działa także antynowotworowo. Tylko zajadać! :D
Ser Cheddar ścieramy za tarce o drobnych oczkach.
Orzechy włoskie prażymy, studzimy i rozdrabiamy za pomocą blendera - przekładamy do miseczki.
Liście jarmużu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 1/3 szklanki oliwy z oliwek i miksujemy.
Do rozdrobnionego jarmużu dodajemy wcześniej przygotowane orzechy, starty ser, 3 ząbki czosnku (możemy przecisnąć je przez praskę, sól himalajską, pieprz, szczyptę ksylitolu oraz dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i wszystko razem miksujemy.
Pamiętajmy (szczególnie przy blenderach o wysokiej mocy), aby nie dopuścić do całkowitego zmiksowania, a jedynie rozdrobnienia składników.
Gotowe pesto podajemy z makaronem. Polecam tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim - świetne połączenie smaków.
Życzę smacznego! :)
Bardzo smaczny i zdrowy mix:)
Odsłon: 3149
Bardzo, bardzo zdrowe i rownie smaczne danie, tym bardziej, ze o tej porze ro...
Odsłon: 659
Ziemniaki duszone z jarmużem i chorizo. Można podać na ciepło jako obiad i na...
Odsłon: 3773
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 238
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 15
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 18
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10246
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 238
Składniki
Ser Cheddar ścieramy za tarce o drobnych oczkach. Orzechy włoskie prażymy, studzimy i rozdrabiamy za pomocą blendera - przekładamy do miseczki. Liście jarmużu przekładamy do rozdrabniacza, dodajemy 1/3 szklanki oliwy z oliwek i miksujemy. Do rozdrobnionego jarmużu dodajemy wcześniej przygotowane orzechy, starty ser, 3 ząbki czosnku (możemy przecisnąć je przez praskę, sól himalajską, pieprz, szczyptę ksylitolu oraz dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek i wszystko razem miksujemy. Pamiętajmy (szczególnie przy blenderach o wysokiej mocy), aby nie dopuścić do całkowitego zmiksowania, a jedynie rozdrobnienia składników. Gotowe pesto podajemy z makaronem. Polecam tagliatelle z czosnkiem niedźwiedzim - świetne połączenie smaków. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Marynata z musztardą francuską
Dodatki
Batbout
Dodatki
Duszone ziemniaki
Dodatki
Młode ziemniaki pieczone jak z ogniska. Palce lizać
Marynata z musztardą francuską
Genialna marynata z dodatkiem musztardy francuskiej i syropu klonowego. Dzięk...
Odsłon: 33
Batbout
Marokański chlebek. Ale może odejdźmy od tradycyjnego batbouta i zróbmy go n...
Odsłon: 86