Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda nas dziś rozpieszcza :) Właśnie taką jesień uwielbiam :) W tak piękny czas postanowiłam ocieplić także nasz obiad daniem wprost ze słonecznej Italii. Przygotowałam aromatyczne i intensywne w smaku pesto ze świeżego oregano i orzechów laskowych. Ta zielona kompozycja składników idealnie komponuje się z makaronami, ale jest świetna także jako dodatek do mięs, ryb, kanapek lub pieczonych warzyw. Smacznie polecam :)
Po co kupować gotowe pesto, skoro można je samodzielnie przygotować w kilkadz...
Odsłon: 2376
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 500
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 500
Przepyszne maleństwa są idealne na niewielkie porcje, kiedy chcemy skosztować...
Odsłon: 82
Składniki
Orzechy laskowe mielimy w młynku lub rozdrabniamy je w moździerzu. Do rozdrabniacza dodajemy czosnek, listki oregano i część oliwy z oliwek - wszystko chwilę miksujemy. Następnie dodajemy straty ser Pecorino, zmielone orzechy laskowe, pozostałą część oliwy i ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników (niezbyt długo, aby nie powstała jednolita papka). Całość doprawiamy do smaku solą, szczyptą garam masali i świeżo zmielonym pieprzem.
Pesto przechowujemy w lodówce przez około 7 dni w dobrze zamkniętym słoiczku. Wierzch możemy skropić oliwą z oliwek.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Dodatki
Lukier cytrynowy
Dodatki
Domowy majonez
Dodatki
Baba ghanoush – prosta pasta z bakłażana
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Znudziły Ci się tradycyjne gotowane ziemniaki, oto przepis dla Ciebie. Nie ma...
Odsłon: 47
Lukier cytrynowy
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 290