Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27480
Dodano: 14.08.2014
Odsłon: 944
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Nerkowce prażymy na delikatnie złoty kolor- studzimy.
Wędzony żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Umyte i osuszone listki bazylii rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia i dodajemy do nich prażone orzeszki sojowe, uprażone orzechy nerkowca, 2 ząbki czosnku, stary ser oraz 2 łyżki oliwy z oliwek i wszystko miksujemy chwilę za pomocą blendera (nie za długo, aby nie powstała jednolita papka).
Następnie do naczynia powoli dolewamy pozostałą oliwę z oliwek przez cały czas miksując - już na mniejszych obrotach. Na koniec pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z gorącym makaronem, ugotowanym al dente. Pesta nie podgrzewamy, gdyż listki bazylii mogą nabrać gorzkiego smaku.
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

aaasikkk 24 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Rewelacyjny pomysł na pesto. I ten ser wędzony, pycha! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 17 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo dziękuję :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 16 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Super przepis.1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 16 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
z serem wedzonym musi byc pyszne. Fantastyczny przepis :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 15 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
świetne!1 Kto głosował? | Odpowiedz