Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, pyszne i niezwykle aromatyczne pesto, doskonałe do makaronu. Pesto jest pełne smaków, a niezwykłości dodaje mu smak prażonych orzeszków sojowych i wędzonego sera.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8481
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4521
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 585
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 86
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8481
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4521
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 26
Dziś do pracy.
Odsłon: 585
Składniki
Nerkowce prażymy na delikatnie złoty kolor- studzimy. Wędzony żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Umyte i osuszone listki bazylii rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia i dodajemy do nich prażone orzeszki sojowe, uprażone orzechy nerkowca, 2 ząbki czosnku, stary ser oraz 2 łyżki oliwy z oliwek i wszystko miksujemy chwilę za pomocą blendera (nie za długo, aby nie powstała jednolita papka). Następnie do naczynia powoli dolewamy pozostałą oliwę z oliwek przez cały czas miksując - już na mniejszych obrotach. Na koniec pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z gorącym makaronem, ugotowanym al dente. Pesta nie podgrzewamy, gdyż listki bazylii mogą nabrać gorzkiego smaku. Życzę smacznego! :)