Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, pyszne i niezwykle aromatyczne pesto, doskonałe do makaronu. Pesto jest pełne smaków, a niezwykłości dodaje mu smak prażonych orzeszków sojowych i wędzonego sera.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5554
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48058
Składniki
Nerkowce prażymy na delikatnie złoty kolor- studzimy. Wędzony żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Umyte i osuszone listki bazylii rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia i dodajemy do nich prażone orzeszki sojowe, uprażone orzechy nerkowca, 2 ząbki czosnku, stary ser oraz 2 łyżki oliwy z oliwek i wszystko miksujemy chwilę za pomocą blendera (nie za długo, aby nie powstała jednolita papka). Następnie do naczynia powoli dolewamy pozostałą oliwę z oliwek przez cały czas miksując - już na mniejszych obrotach. Na koniec pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z gorącym makaronem, ugotowanym al dente. Pesta nie podgrzewamy, gdyż listki bazylii mogą nabrać gorzkiego smaku. Życzę smacznego! :)