Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrowe, pyszne i niezwykle aromatyczne pesto, doskonałe do makaronu. Pesto jest pełne smaków, a niezwykłości dodaje mu smak prażonych orzeszków sojowych i wędzonego sera.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5475
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3708
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5475
Składniki
Nerkowce prażymy na delikatnie złoty kolor- studzimy. Wędzony żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Umyte i osuszone listki bazylii rwiemy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia i dodajemy do nich prażone orzeszki sojowe, uprażone orzechy nerkowca, 2 ząbki czosnku, stary ser oraz 2 łyżki oliwy z oliwek i wszystko miksujemy chwilę za pomocą blendera (nie za długo, aby nie powstała jednolita papka). Następnie do naczynia powoli dolewamy pozostałą oliwę z oliwek przez cały czas miksując - już na mniejszych obrotach. Na koniec pesto doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z gorącym makaronem, ugotowanym al dente. Pesta nie podgrzewamy, gdyż listki bazylii mogą nabrać gorzkiego smaku. Życzę smacznego! :)