Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywnie zielone, bardzo aromatyczne i wyraziste w smaku pesto, które doskonale sprawdzi się jako dodatek do ryżu, makaronu, a także kanapek.
Orzechy włoskie prażymy i studzimy.
Ser kozi (u mnie wędzona kozia gouda) ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Do naczynia dodajemy liście rukoli, 4 ząbki czosnku, ostudzone orzechy, ser kozi, cukier brzozowy i około 70 ml oliwy z oliwek. Wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera.
Następnie dodajemy pozostałą cześć oliwy z oliwek i jeszcze przez chwilę miksujemy - (około 5 sekund).
Na koniec pesto doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem.
Pesto świetnie komponuje się z ryżem, gotowanym klasycznie w wodzie, jak i tym przygotowywanym do risotto.
Pesto wystarczy wymieszać z gorącym ryżem - (samego pesta nie podgrzewamy), a całość posypać dodatkowo kozim serem.
Pesto przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce..
Życzę smacznego! :)
W serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do nasz...
Odsłon: 2863
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 29
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 163
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5852
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 29
Ta przepyszna sałatka z młodej kapusty i papryki świetnie nadaje się do wekow...
Odsłon: 163
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5852
Składniki
Orzechy włoskie prażymy i studzimy. Ser kozi (u mnie wędzona kozia gouda) ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do naczynia dodajemy liście rukoli, 4 ząbki czosnku, ostudzone orzechy, ser kozi, cukier brzozowy i około 70 ml oliwy z oliwek. Wszystko rozdrabniamy za pomocą blendera. Następnie dodajemy pozostałą cześć oliwy z oliwek i jeszcze przez chwilę miksujemy - (około 5 sekund). Na koniec pesto doprawiamy solą i dość obficie świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Pesto świetnie komponuje się z ryżem, gotowanym klasycznie w wodzie, jak i tym przygotowywanym do risotto. Pesto wystarczy wymieszać z gorącym ryżem - (samego pesta nie podgrzewamy), a całość posypać dodatkowo kozim serem.
Pesto przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce.. Życzę smacznego! :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Dodatki
Sos czosnkowy
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 69
Domowy smalec
Domowy smalec to słonina pokrojona w drobną kostkę lub zmielona przez maszynk...
Odsłon: 131