Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pesto w czerwonym wydaniu na bazie suszonych pomidorów, z dodatkiem aromatycznej bazylii, orzechów i czosnku. Świetne zarówno do makaronu, jak i do ryżu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 548
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 655
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 168
Składniki
Orzechy (włoskie i nerkowca) prażymy i studzimy. Do naczynia przekładamy pokrojone suszone pomidory, posiekane świeże listki z 1 drzewka bazylii, dwa ząbki czosnku, uprażone orzechy i odrobinę oliwy z oliwek - wszystko miksujemy za pomocą blendera nie dopuszczając do utworzenia jednolitej papki, a jedynie rozdrobnienia składników. Następnie do powstałej masy powoli dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, miksujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pesto świetnie komponuje się z ryżem i różnymi rodzajami makaronów. Życzę smacznego! :)