Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny dodatek do ziemniaków, makaronu lub ryżu, pieczonych lub grillowanych mięs, omletów oraz zapiekanek z pieczywa. Polecam wszystkim, którzy nie mogą zdecydować czy pieczarki czy bakłażan.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117616
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8162
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1846
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1420
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się goryczki.
Po tym czasie plastry bakłażana opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek oraz indywidualnych upodobań.
Pieczarki smażyć na oleju aż odparują wodę.
Czosnek obrać i pokroić na plasterki.
Do pieczarek dodać pokrojonego bakłażana, plasterki czosnku oraz około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem aż do miękkości.