Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny dodatek do ziemniaków, makaronu lub ryżu, pieczonych lub grillowanych mięs, omletów oraz zapiekanek z pieczywa. Polecam wszystkim, którzy nie mogą zdecydować czy pieczarki czy bakłażan.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3505
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14787
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3505
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14787
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się goryczki.
Po tym czasie plastry bakłażana opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek oraz indywidualnych upodobań.
Pieczarki smażyć na oleju aż odparują wodę.
Czosnek obrać i pokroić na plasterki.
Do pieczarek dodać pokrojonego bakłażana, plasterki czosnku oraz około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem aż do miękkości.