Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny dodatek do ziemniaków, makaronu lub ryżu, pieczonych lub grillowanych mięs, omletów oraz zapiekanek z pieczywa. Polecam wszystkim, którzy nie mogą zdecydować czy pieczarki czy bakłażan.
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 61
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 210
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 62
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 142
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 61
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 222
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 210
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 62
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 142
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się goryczki.
Po tym czasie plastry bakłażana opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek oraz indywidualnych upodobań.
Pieczarki smażyć na oleju aż odparują wodę.
Czosnek obrać i pokroić na plasterki.
Do pieczarek dodać pokrojonego bakłażana, plasterki czosnku oraz około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem aż do miękkości.