Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uniwersalny dodatek do ziemniaków, makaronu lub ryżu, pieczonych lub grillowanych mięs, omletów oraz zapiekanek z pieczywa. Polecam wszystkim, którzy nie mogą zdecydować czy pieczarki czy bakłażan.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 92
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4082
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 124
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 92
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4082
Przepis dnia
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 124
Składniki
Bakłażana pokroić w plastry o grubości około 1 cm, oprószyć z obydwu stron solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się goryczki.
Po tym czasie plastry bakłażana opłukać z soli i pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek oraz indywidualnych upodobań.
Pieczarki smażyć na oleju aż odparują wodę.
Czosnek obrać i pokroić na plasterki.
Do pieczarek dodać pokrojonego bakłażana, plasterki czosnku oraz około 1 łyżeczkę soli i dusić pod przykryciem aż do miękkości.