Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki przepis na dodatek do kanapek. Świetnie się sprawdza jako zimna płyta na imprezkę.
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 585
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 585
Składniki
Mięso wraz z czosnkiem i cebulą mielimy.
Dodać jajka, namoczoną bułkę i wszystkie przyprawy. Dokładnie wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji.
Formę keksówkę dokładnie wysmarować smalcem. Nałożyć warstwę mięsa, a na to ułożyć śliwki. Przykryć drugą warstwą mięsa, wyrównać.
Słoninę bardzo drobno pokroić w kosteczkę. Następnie posypać wierzch pieczeni.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec ok 60 min. Życzę smacznego!