Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń wieprzowa z ryżem

Przepis dnia 2020-04-14
Pieczeń wieprzowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 1134

Pieczeń wieprzowa z ryżem to idealna propozycja na obiad, jak i na zimno na kanapki. Polecam przepis ;)

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 100 g ryżu,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki kaszy manny,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • szczypta kurkumy.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń wieprzowa z ryżem

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

  2. Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.

    Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.

  3. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.

    Wierzch możemy posypać czarnuszką.
    Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
    Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń