Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą to świetny dodatek do kanapek.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6276
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6276
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Składniki
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę. Mieszamy dokładnie do połaczenia składników. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi. Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach. Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem. Smacznego ;)