Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 139 Ocena: 906

Dodano:

Odsłon: 150

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą to świetny dodatek do kanapek.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 3 czubate łyżeczki chrzanu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka gorczycy,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • olej do posmarowania blaszki,
  • otręby do posypania,
  • czarnuszka.
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.
    Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
    Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
    Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
    Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
    Posypujemy ziarnami czarnuszki.
    Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
    Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń