Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wędlina, czemu nie możemy sami przygotować pieczeń z indyka, którą możemy użyć do chleba na kanapki, jak i na zimną zakąskę.
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 505
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15098
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1875
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 505
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 36
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15098
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1875
Składniki
Wszystkie przyprawy w niewielkiej ilości wymieszać ze sobą (jeżeli ktoś woli bardziej ostre oczywiście doda więcej pieprzu i papryki), następnie dodać olej i sos z granatu i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć wypłukane mięso i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po upływie tego czasu. Wyciągnąć mięso z lodówki przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulą i czosnkiem. Piec pod przykryciem 90 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu przełożyć na blaszkę i piec jeszcze ok 20 minut do zarumienienia się mięsa. Po wystudzeniu pieczeń z indyka jest gotowa.