Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wędlina, czemu nie możemy sami przygotować pieczeń z indyka, którą możemy użyć do chleba na kanapki, jak i na zimną zakąskę.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19996
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244594
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19996
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244594
Składniki
Wszystkie przyprawy w niewielkiej ilości wymieszać ze sobą (jeżeli ktoś woli bardziej ostre oczywiście doda więcej pieprzu i papryki), następnie dodać olej i sos z granatu i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowaną marynatą natrzeć wypłukane mięso i wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po upływie tego czasu. Wyciągnąć mięso z lodówki przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulą i czosnkiem. Piec pod przykryciem 90 minut w temperaturze 180 stopni. Po upływie tego czasu przełożyć na blaszkę i piec jeszcze ok 20 minut do zarumienienia się mięsa. Po wystudzeniu pieczeń z indyka jest gotowa.