Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczona karkówka na kanapki

Pieczona karkówka na kanapki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1058 Ocena: 7311

Dodano:

Odsłon: 898

Dzień dobry co dziś porabiacie ? Ja odpoczywając u córki oglądaliśmy film i córcia powiedziała " mamo upieczesz mi karkówkę na kanapki taką dobrą co ty robisz ? " powiedziałam ok nie ma sprawy i tak siedzimy

Składniki

  • 800 g karkówki,
  • 1,5 łyżki przyprawy do mięsa,
  • 1,5 łyżki czosnku niedźwiedziego suszonego,
  • 1 łyżeczka pieprzu ognistego,
  • 2 łyżki oleju,
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona karkówka na kanapki

Przygotowanie

  1. Na początek przygotować karkówkę wieprzową wymoczyć ją w co najmniej dwóch wodach i osuszyć na durszlaku lub dokładnie wytrzeć ręcznikiem kuchennym, osuszoną przełożyć do miski wsypać wszystkie przyprawy, wlać olej i wmasować w mięso tak aby przyprawy wszystkie się połączyły. Tak przygotowaną karkówkę odstawić na całą noc do lodówki

  2. Następnego dnia rano lub przed obiadem wyjąć karkówkę z lodówki przełożyć ją na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 1 godzinę i 30 minut z termo - obiegiem. Upieczoną wyjąć z blaszki i przełożyć na talerz aby ostygła

  3. Upieczoną karkówkę można jeść na kanapki ciepłą jak również zimną. Karkówka nawet ciepła dobrze się kroi wyszła smaczna dzięki dodanym przyprawą i bardzo soczysta, bardzo dobrze sprawdził się dodany czosnek niedźwiedzi jak również pieprz ognisty przyprawy przeszły aż do środka karkówki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń