Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry co dziś porabiacie ? Ja odpoczywając u córki oglądaliśmy film i córcia powiedziała " mamo upieczesz mi karkówkę na kanapki taką dobrą co ty robisz ? " powiedziałam ok nie ma sprawy i tak siedzimy
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 328
Składniki
Na początek przygotować karkówkę wieprzową wymoczyć ją w co najmniej dwóch wodach i osuszyć na durszlaku lub dokładnie wytrzeć ręcznikiem kuchennym, osuszoną przełożyć do miski wsypać wszystkie przyprawy, wlać olej i wmasować w mięso tak aby przyprawy wszystkie się połączyły. Tak przygotowaną karkówkę odstawić na całą noc do lodówki
Następnego dnia rano lub przed obiadem wyjąć karkówkę z lodówki przełożyć ją na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 1 godzinę i 30 minut z termo - obiegiem. Upieczoną wyjąć z blaszki i przełożyć na talerz aby ostygła
Upieczoną karkówkę można jeść na kanapki ciepłą jak również zimną. Karkówka nawet ciepła dobrze się kroi wyszła smaczna dzięki dodanym przyprawą i bardzo soczysta, bardzo dobrze sprawdził się dodany czosnek niedźwiedzi jak również pieprz ognisty przyprawy przeszły aż do środka karkówki