Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone bakłażany są świetnym dodatkiem do wielu dań. Możemy je traktować jako przekąskę między posiłkami.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Bakłażana myję i tnę w plastry. Układam w żaroodpornym naczyniu i delikatnie solę.
Do szklanki wlewam olej i mieszam z bazylią, rozmarynem i pieprzem cytrynowym. Olejem z przyprawami polewam dokładnie wszystkie plasterki bakłażana. Piekę około 20 minut w 180 stopniach C.