Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone boczniaki w panierce. Smaczna przekąska lub dodatek do dania głównego.
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1882
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 131
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 15
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej szynki z dodatkiem war...
Odsłon: 105
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 1882
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 131
Składniki
Boczniaki opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć.
Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, a następnie umieścić w płaskim naczyniu.
Jajko roztrzepać z około 1/5 szklanki wody w płaskiej misce lub głębokim talerzu.
Bułkę tartą wsypać, podobnie jak mąkę, do płaskiego naczynia.
Z boczniaków odkroić twarde końcówki.
Naczynie do zapiekania natłuścić olejem i wstawić do piekarnika nagrzewanego do około 190 stopni Celsjusza.
Każdego boczniaka obtoczyć najpierw w mące z solą i pieprzem, następnie w jajku, na końcu natomiast w bułce tartej.
Opanierowane boczniaki ułożyć w gorącym naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami na górze i na dole.
Piec przez około 15 minut z jednej strony, następnie odwrócić na druga stronę i pic przez kolejne 15 minut. Boczniaki są gotowe do podania.