Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczone frytki ziemniaczane, przyprawione ziołami i papryką. Idealny dodatek do obiadów.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 673
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 673
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 454
Składniki
Ziemniaki zalewam wodą, solę delikatnie i zagotowuję. Gotuję około 5 minut. Odcedzam. Kroję w słupki/półksiężyce i przerzucam do miski. Przyprawiam tymiankiem, rozmarynem, papryką, solą i pieprzem. Polewam olejem i mieszam bardzo dokładnie, żeby wszystkie pyry dobrze się pokryły.
Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Rozkładam frytki tak, żeby na siebie nie nachodziły. Piekę około 30 minut. W połowie czasu pieczenia mieszam szpatułą. Zmniejszam temperaturę do 175 stopni, włączam termo obieg i zapiekam jeszcze 10-15 minut /mieszam raz w trakcie pieczenia/.