Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone „masło” jajeczne (Uunimunavoi)

Pieczone „masło” jajeczne (Uunimunavoi)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2204 Ocena: 48879

Dodano:

Odsłon: 3302

O :) Karelskie specjały z Kuchni

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 l mleka
  • Szczypta soli
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone „masło” jajeczne (Uunimunavoi)

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepujemy , dodajemy mleko , solimy. Wlewamy do glinianego garnka lub naczynia żaroodpornego i pieczemy godzinę w 180 stopni C.
    Podajemy z pierogami karelskimi lub pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń