Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Karelskie specjały z Kuchni
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki obrać ,ugotować do miękkości w osolonej wodzie ,rozetrzeć na puree. Ostudzić ,dodać wodę ,mleko i mąkę ,posolić do smaku. Uformować z ciasta placki wielkości talerza (małego) o grubości 1 cm. Piec 40 min w temp 220 stopni.