Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, polecam, polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 395
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 395
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2772
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 913
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14479
Składniki
Warzywa umyć, osuszyć. Cukinię pokroić w półplasterki, w dość grube kawałki. Paprkę pozbawić gniazda nasiennego i też pokroić w grubsze kawałki. Białą część pora pokroić w ok 1,5-2 cm krążki. Warzywa umieścić w miseczce. Dodać olej rzepakowy, zioła prowansalskie i sól do smaku. Dokładnie wymieszać żeby warzywa pokryły się olejem i ziołami. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Ciepłe warzywa podać do obiadu. Może to być także danie na kolację lub do pracy. Smacznego