Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dani głównych na obiad, do mięs. Alternatywa dla gotowanych ziemniaków.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14280
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31249
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14280
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1371
Składniki
Ziemniaki trzeba dobrze umyć i osuszyć (nie obieramy ich). Potem kroimy je na kawałki równej mniej więcej wielkości aby równomiernie się upiekły. Wkładamy je do miski i dodajemy olej, sól, czosnek, koperek, pietruszkę oraz tymianek. Wszystko dobrze mieszamy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Następnie wykładamy ziemniaki do formy i wkładamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika. Pieczemy je 40 minut.