Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dani głównych na obiad, do mięs. Alternatywa dla gotowanych ziemniaków.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3392
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3392
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 93
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Składniki
Ziemniaki trzeba dobrze umyć i osuszyć (nie obieramy ich). Potem kroimy je na kawałki równej mniej więcej wielkości aby równomiernie się upiekły. Wkładamy je do miski i dodajemy olej, sól, czosnek, koperek, pietruszkę oraz tymianek. Wszystko dobrze mieszamy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Następnie wykładamy ziemniaki do formy i wkładamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika. Pieczemy je 40 minut.