Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dani głównych na obiad, do mięs. Alternatywa dla gotowanych ziemniaków.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2205
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 196
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1931
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 35
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2205
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 196
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1931
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki trzeba dobrze umyć i osuszyć (nie obieramy ich). Potem kroimy je na kawałki równej mniej więcej wielkości aby równomiernie się upiekły. Wkładamy je do miski i dodajemy olej, sól, czosnek, koperek, pietruszkę oraz tymianek. Wszystko dobrze mieszamy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Następnie wykładamy ziemniaki do formy i wkładamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika. Pieczemy je 40 minut.