Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do dani głównych na obiad, do mięs. Alternatywa dla gotowanych ziemniaków.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4592
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1319
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34342
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 620
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4592
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1319
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 253
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34342
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 620
Składniki
Ziemniaki trzeba dobrze umyć i osuszyć (nie obieramy ich). Potem kroimy je na kawałki równej mniej więcej wielkości aby równomiernie się upiekły. Wkładamy je do miski i dodajemy olej, sól, czosnek, koperek, pietruszkę oraz tymianek. Wszystko dobrze mieszamy ze sobą. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem. Następnie wykładamy ziemniaki do formy i wkładamy do nagrzanego (200 stopni) piekarnika. Pieczemy je 40 minut.