Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaczki.

Pieczone ziemniaczki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 1387

Dodano:

Odsłon: 2465

Świeże , malutkie ziemniaczki pieczone w ziołach. Doskonałe jako dodatek do obiadu.

Składniki

  • świeże ziemniaki małe ok. 2 kg.
  • Oliwa z oliwek 2 lyżki
  • sól 1/2 lyżeczki
  • majeranek 1/2 łyżeczki
  • tymianek 1/2 łyżeczki
  • bazylia suszona 1/2 lyżeczki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone ziemniaczki.

Przygotowanie

  1. Ziemniaczki dokładnie myję i w razie konieczności wycinam oczka. Gotuję ok. 15 minut , a następnie odcedzam.

  2. Umieszczam ziemniaczki w żaroodpornym naczyniu posypuję solą i ziołami. Następnie polewam oliwą i dokładnie mieszam. Wkładam do piekarnika i piekę ok. 20 minut w tem. 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń