Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do dania głównego, grila.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
Młode ziemniaki myjemy i delikatnie skrobiemy , obieramy ze skórki . Dokładnie myjemy i przekładamy do miski . Ziemniaki kroimy na pól i na cztery , oprószamy przyprawami (obficie pieprzem i solą) , polewamy olejem , dokładnie mieszamy .
Tak przygotowane ziemniaki przekładamy do frytkownicy bez tłuszczowej (u mnie model z Lidl .: SILVERCREST KITCHEN TOOLS frytkownica na gorące powietrze SHFD 1400 B2 , 1400 W) .
Pieczemy program frytki ~ 20 minut w temperaturze 170 °C następnie przełączamy na temperaturę 200 °C , pieczemy około 15 minut do miękkości i ładnego ze złocenia się ziemniaków .