Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do dania głównego, grila.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8308
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Młode ziemniaki myjemy i delikatnie skrobiemy , obieramy ze skórki . Dokładnie myjemy i przekładamy do miski . Ziemniaki kroimy na pól i na cztery , oprószamy przyprawami (obficie pieprzem i solą) , polewamy olejem , dokładnie mieszamy .
Tak przygotowane ziemniaki przekładamy do frytkownicy bez tłuszczowej (u mnie model z Lidl .: SILVERCREST KITCHEN TOOLS frytkownica na gorące powietrze SHFD 1400 B2 , 1400 W) .
Pieczemy program frytki ~ 20 minut w temperaturze 170 °C następnie przełączamy na temperaturę 200 °C , pieczemy około 15 minut do miękkości i ładnego ze złocenia się ziemniaków .