Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do dania głównego, grila.
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 107
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 552
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 86
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 454
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 107
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 552
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 86
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 454
Składniki
Młode ziemniaki myjemy i delikatnie skrobiemy , obieramy ze skórki . Dokładnie myjemy i przekładamy do miski . Ziemniaki kroimy na pól i na cztery , oprószamy przyprawami (obficie pieprzem i solą) , polewamy olejem , dokładnie mieszamy .
Tak przygotowane ziemniaki przekładamy do frytkownicy bez tłuszczowej (u mnie model z Lidl .: SILVERCREST KITCHEN TOOLS frytkownica na gorące powietrze SHFD 1400 B2 , 1400 W) .
Pieczemy program frytki ~ 20 minut w temperaturze 170 °C następnie przełączamy na temperaturę 200 °C , pieczemy około 15 minut do miękkości i ładnego ze złocenia się ziemniaków .