Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak niewiele składników nam potrzeba do przygotowania pieczonych ziemniaków z dodatkiem pesto oraz aromatycznego boczku, który sprawia, że ziemniaki są pyszne. Idealny dodatek do dania mięsnego, również można upiec na grillu, przygotuj i się przekonaj.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 204
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 295
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
1. Ziemniaki obieram, kroję wzdłuż na cztery część tzw. ćwiartki. Myję, osuszam i przekładam do miski. 2. Do ziemniaków dodaję Pesto oraz solę. Dokładnie mieszam.
3. Każdą część ziemniaka owijam paseczkiem boczku. 4. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Tak przygotowane ziemniaki są idealne, jako dodatek do mięsa. 6. Smacznego.