Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne smaki dzieciństwa :) najlepiej smakują na ciepło posypane odrobiną soli i polane masłem!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 212
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 212
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto. Na śmietanę pokruszyć drożdże , posypać je cukrem i solą, odczekać chwilę aż drożdże się rozpuszczą. Zagnieść ciasto. Uformować z ciasta wałek i podzielić go na 18 części. Każdą część rozpłaszczyć, można lekko rozwałkować mniej więcej w kółko.
Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Cebulkę posiekać i usmażyć, Pod koniec smażenia dorzucić odciśniętą kapustę. Po chwili zdjąć z ognia. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i pognieść. Dodać je do kapusty z cebulką i wymieszać. Uformować z farszu 18 kulek.
Kulki farszu kładziemy na kółeczkach z ciasta. Zlepiamy każdą jak zwykłe pierogi i formujemy je w walec. Zlepieniem układamy do spodu na blachę wysmarowaną tłuszczem zostawiając odstępy, bo nasze pierogi sporo urosną. Smarujemy każdy pędzelkiem zamoczonym w wodzie. Pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20-30 minut (do zarumienienia). Najlepiej smakują na ciepło polane masłem i posypane odrobiną soli. Można je później odgrzewać np. na patelni.