Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki warzywne: z cukinii i papryki z dodatkiem cebuli, czosnku i ostrej papryki. Doskonale smakują z dodatkiem kwaśnej śmietany lub gęstego sosu pomidorowego.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16855
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 636
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4032
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 433
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 16855
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 636
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 4032
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 433
Składniki
Cukinię obieramy ze skórki. Jeśli warzywo jest przerośnięte wykrawamy i odrzucamy część z nasionami. Cebule również obieramy. Na tarce jarzynowej o dużych oczkach ścieramy cukinię a na drobnych oczkach cebulę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Paprykę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajka i przyprawy.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 min.
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, nakładamy łyżką porcje masy warzywnej i smażymy placki. Kiedy zrumienią się z obu stron zdejmujemy je z patelni, kładziemy na ręcznik papierowy by ociekły z nadmiaru tłuszczu.