Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy gotujemy curry bądź jakiś pyszny gęsty sos można to podać z chlebkami naan bądź własnie z takimi kolendrowymi
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 106
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, zmiażdżone ziarna kolendry i jogurt. Gdy składniki się połączą wyjmujemy ciasto na blat i zagniatamy ok 2 min. dodając mąkę jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste. Ciasto odstawiamy przykryte folią spożywczą na 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy na podłużne placuszki grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Posypujemy obficie pokrojoną świeżą kolendrą i posypujemy grubą solą morską.