Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy gotujemy curry bądź jakiś pyszny gęsty sos można to podać z chlebkami naan bądź własnie z takimi kolendrowymi
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326435
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326435
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12084
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16849
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5500
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, zmiażdżone ziarna kolendry i jogurt. Gdy składniki się połączą wyjmujemy ciasto na blat i zagniatamy ok 2 min. dodając mąkę jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste. Ciasto odstawiamy przykryte folią spożywczą na 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy na podłużne placuszki grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Posypujemy obficie pokrojoną świeżą kolendrą i posypujemy grubą solą morską.