Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy gotujemy curry bądź jakiś pyszny gęsty sos można to podać z chlebkami naan bądź własnie z takimi kolendrowymi
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2922
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4037
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19787
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2922
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4037
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 655
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, zmiażdżone ziarna kolendry i jogurt. Gdy składniki się połączą wyjmujemy ciasto na blat i zagniatamy ok 2 min. dodając mąkę jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste. Ciasto odstawiamy przykryte folią spożywczą na 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy na podłużne placuszki grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Posypujemy obficie pokrojoną świeżą kolendrą i posypujemy grubą solą morską.