Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy gotujemy curry bądź jakiś pyszny gęsty sos można to podać z chlebkami naan bądź własnie z takimi kolendrowymi
Kurczak w boczku to danie dla całej rodziny, które jest aromatyczne, soczyste...
Odsłon: 1296
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 28
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 307
Kurczak w boczku to danie dla całej rodziny, które jest aromatyczne, soczyste...
Odsłon: 1296
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 28
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 307
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, zmiażdżone ziarna kolendry i jogurt. Gdy składniki się połączą wyjmujemy ciasto na blat i zagniatamy ok 2 min. dodając mąkę jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste. Ciasto odstawiamy przykryte folią spożywczą na 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy na podłużne placuszki grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Posypujemy obficie pokrojoną świeżą kolendrą i posypujemy grubą solą morską.