Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy gotujemy curry bądź jakiś pyszny gęsty sos można to podać z chlebkami naan bądź własnie z takimi kolendrowymi
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 73
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15424
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 73
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1127
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 445
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15424
Składniki
W misce łączymy ze sobą mąkę, sól, proszek do pieczenia, zmiażdżone ziarna kolendry i jogurt. Gdy składniki się połączą wyjmujemy ciasto na blat i zagniatamy ok 2 min. dodając mąkę jeżeli ciasto będzie zbyt kleiste. Ciasto odstawiamy przykryte folią spożywczą na 30 min żeby odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 części i rozwałkowujemy na podłużne placuszki grubości ok 0,5 cm. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła klarowanego. Gdy będzie gorące wkładamy placek. Smażymy z jednej strony 4 min. a potem z drugiej strony dodatkowe 2 min. Tak smażymy wszystkie placki. Posypujemy obficie pokrojoną świeżą kolendrą i posypujemy grubą solą morską.