Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub Pr,ekaska na imprezę która częstuje nas natura
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 92
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 218
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 92
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 218
Składniki
Grzyby oczyścić, kilkukrotnie przepłukać i wrzucić do wrzącej wody około 1,5 litra z dodatkiem 2 łyżeczek soli i kwasku cytrynowego, gotować 20 min. Odsączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, marchewki obrać, umyć I pokroić w talarki. Do suchych, wyparzonych słoików wrzucić po kilka ziaren gorczycy, ziela angielskiego i pieprzu. Na dno włożyć 4 - 5 talarków marchewki i trochę piórek cebuli oraz grzyby. Przygotować zalewę. Zagotować wodę z dodatkiem octu, cukru i soli. Grzyby zalać gorącym płynem, słoików zamknąć. Odwrócić do góry dnem, zostawić tak do wystygnięcia. SMACZNEGO!!!