Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub Pr,ekaska na imprezę która częstuje nas natura
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8794
Składniki
Grzyby oczyścić, kilkukrotnie przepłukać i wrzucić do wrzącej wody około 1,5 litra z dodatkiem 2 łyżeczek soli i kwasku cytrynowego, gotować 20 min. Odsączyć na sicie. Cebulę obrać, pokroić w piórka, marchewki obrać, umyć I pokroić w talarki. Do suchych, wyparzonych słoików wrzucić po kilka ziaren gorczycy, ziela angielskiego i pieprzu. Na dno włożyć 4 - 5 talarków marchewki i trochę piórek cebuli oraz grzyby. Przygotować zalewę. Zagotować wodę z dodatkiem octu, cukru i soli. Grzyby zalać gorącym płynem, słoików zamknąć. Odwrócić do góry dnem, zostawić tak do wystygnięcia. SMACZNEGO!!!