Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak ziemniaki z ogniska. Aby powrócić do tych smaków można przygotować ziemniaki w mundurkach z piekarnika. Ziemniaki zwykle stanowią dodatek do zup i potraw. Jednak faszerowane kapustką mogą odegrać główną rolę podczas obiadu.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1045
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1498
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1045
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1498
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć i piec, w całości, około godziny w piekarniku nagrzanym do 180st. W tym czasie przygotować kapustkę. Posiekać ją i podsmażyć na maśle z dodatkiem wody. Dusić do momentu, gdy zmięknie. Kapustę doprawić solą i pieprzem, i odsączyć z nadmiaru wody. Gdy ziemniaki będą miękkie (możne jednego przekroić na próbę w trakcie pieczenia), wyjąć je z piekarnika i przeciąć na pół. Wydrążyć z łup, uważając by ich nie rozerwać. Miąższ połączyć z kapustą, wymieszać i doprawić. Farsz nałożyć do łupinek i ponownie wstawić do piekarnika na 10-15 min. Zapiekać aż wierzch będzie chrupiący i złoty.