Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15056
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2144
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15056
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2144
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Składniki
Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem. Wspaniały dodatek do pieczywa.