Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7547
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2561
Składniki
Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem. Wspaniały dodatek do pieczywa.