Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 28
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 40
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1082
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 260
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14650
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 28
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 40
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1082
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 260
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14650
Składniki
Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę. Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem. Wspaniały dodatek do pieczywa.