Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidorowa pasta z ciecierzycy

Pomidorowa pasta z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1232

Dodano:

Odsłon: 486

Pasta z gotowanej cieciorki z dodatkiem pomidorów, wspaniała do smarowania kanapek.

Składniki

  • Ciecierzyca 200g
  • Pomidor 1 szt
  • Koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sok z połówki cytryny
  • Sezam 3 łyżki
  • Oliwa kilka łyżek
  • Bazylia, sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorowa pasta z ciecierzycy

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Gotować ok.1 godzinę do miękkości. Pomidora sparzyć wrzątkiem, pokroić w kostkę.

    Sezam zmiksować z oliwą, dodać ciecierzycę, pomidora, koncentrat pomidorowy, czosnek, sok z cytryny, zioła, sól i pieprz do smaku.

    Wszystkie składniki zmiksować w blenderze na gładką masę. Posypać sezamem.

    Wspaniały dodatek do pieczywa.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń