Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i uniwersalny dip, albo jak ktoś woli sos. Do przekąsek, łódeczek, chipsów.
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1974
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29573
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1974
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29573
Składniki
Najpierw obrać pomidory ze skórki. nacinamy pomidorki i kładziemy do miski, polewamy wrzątkiem i zostawiamy na 30 sekund. Skórka sama schodzi z pomidorów.
Pomidorki kroimy w kawałki, podduszamy na patelni. Czosnek rozgniatamy nożem razem z solą morską i dodajemy do pomidorków, przyprawiamy i podduszamy około 15 minut, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy majeranek. Gorący sos wlewamy do słoików i dobrze zakręcamy. Podajemy z frytkami selerowymi i nie tylko.