Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidorowy dip

Pomidorowy dip

Autor:

Przepisów i artykułów: 227 Ocena: 3551

Dodano:

Odsłon: 1072

Prosty i uniwersalny dip, albo jak ktoś woli sos. Do przekąsek, łódeczek, chipsów.

Składniki

  • 3 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki świeżego majeranku
  • szczypta soli morskiej, cukru, pieprzu i papryki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidorowy dip

Przygotowanie

  1. Najpierw obrać pomidory ze skórki. nacinamy pomidorki i kładziemy do miski, polewamy wrzątkiem i zostawiamy na 30 sekund. Skórka sama schodzi z pomidorów.

  2. Pomidorki kroimy w kawałki, podduszamy na patelni. Czosnek rozgniatamy nożem razem z solą morską i dodajemy do pomidorków, przyprawiamy i podduszamy około 15 minut, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy majeranek. Gorący sos wlewamy do słoików i dobrze zakręcamy. Podajemy z frytkami selerowymi i nie tylko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń