Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażona cebulka jest niezastąpionym dodatkiem do domowych hot-dogów czy kanapek na ciepło. Świetnie sprawdzi się również jako posypka do ruskich pierogów lub sałatek. Jeśli chcesz uzyskać idealnie chrupiącą cebulę, smaż ją na średnim ogniu, mieszając jak najczęściej, dzięki czemu zarumieni odpowiednio ze wszystkich stron. Gotową ostudź, przełóż do słoika i szczelnie zamknij.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6185
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13080
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4829
Składniki
Cebulę obierz, odetnij końcówki i pokrój w niewielką kostkę.
Przełóż do miski, posól, dodaj mąkę i całość dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej w głębszej patelni. Cebulę smaż w dwóch partiach na średnim ogniu, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Cebula powinna być odpowiednio uprażona po około 20 minutach. Wyłów ją z oleju za pomocą łyżki cedzakowej i odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.