Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażona cebulka jest niezastąpionym dodatkiem do domowych hot-dogów czy kanapek na ciepło. Świetnie sprawdzi się również jako posypka do ruskich pierogów lub sałatek. Jeśli chcesz uzyskać idealnie chrupiącą cebulę, smaż ją na średnim ogniu, mieszając jak najczęściej, dzięki czemu zarumieni odpowiednio ze wszystkich stron. Gotową ostudź, przełóż do słoika i szczelnie zamknij.
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 4128
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 56
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 561
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 88
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 4128
To ciekawe urozmaicenie mielonych kotletów.
Odsłon: 56
W kuchni zawsze odnajdujemy wyjątkową harmonię smaków, a przygotowanie proste...
Odsłon: 561
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 88
Składniki
Cebulę obierz, odetnij końcówki i pokrój w niewielką kostkę.
Przełóż do miski, posól, dodaj mąkę i całość dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej w głębszej patelni. Cebulę smaż w dwóch partiach na średnim ogniu, często mieszając, aby się nie przypaliła.
Cebula powinna być odpowiednio uprażona po około 20 minutach. Wyłów ją z oleju za pomocą łyżki cedzakowej i odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.