Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu pasta jajeczna. Kilka wyrazistych w smaku dodatków sprawia że pasta smakuje ciekawie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce - ja starłam na tarce o średnich oczkach. Oliwki i kapary odsączamy z zalewy i drobno kroimy, dodajemy do jajek. Dodajemy też jogurt grecki, majonez i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą /w zależności od tego jak słone będą kapary/. Wszystko dokładnie mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić na godzinę by smaki się przegryzły.