Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu pasta jajeczna. Kilka wyrazistych w smaku dodatków sprawia że pasta smakuje ciekawie.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1924
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38619
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1343
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1924
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38619
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1343
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce - ja starłam na tarce o średnich oczkach. Oliwki i kapary odsączamy z zalewy i drobno kroimy, dodajemy do jajek. Dodajemy też jogurt grecki, majonez i doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą /w zależności od tego jak słone będą kapary/. Wszystko dokładnie mieszamy. Możemy podawać od razu lub odstawić na godzinę by smaki się przegryzły.