Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone to podstawa karpatki i ptysi. Aby wyszło idealnie musicie bardzo uważać żeby nie przypalić go w pierwszej fazie przygotowań. Pamiętajcie również o tym, że jajka dodawane do ciasta muszą być w temperaturze pokojowej.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4905
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4905
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34394
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2073
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Masło pokrój na mniejsze części i przełóż do garna. Trzymaj na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlej wodę, zwiększ delikatnie moc palnika i całość zagotuj.
Do wrzącej wody wsyp mąkę i za pomocą rózgi bardzo energicznie wymieszaj. Gdy składniki się połączą zdejmij garnek z ognia i zostaw do przestudzenia.
Do letniej masy wbijaj po jednym jajku na raz, za każdym razem dokładnie mieszając – do tej czynności z powodzeniem możesz użyć miksera. Gotowe ciasto powinno być lśniące i pozbawione wszelkich grudek.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 190 stopniach przez około 25 minut.