Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone to podstawa karpatki i ptysi. Aby wyszło idealnie musicie bardzo uważać żeby nie przypalić go w pierwszej fazie przygotowań. Pamiętajcie również o tym, że jajka dodawane do ciasta muszą być w temperaturze pokojowej.
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 26
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu rogaliki. Rogaliki drożdżowe z nadzien...
Odsłon: 26
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 87
Składniki
Masło pokrój na mniejsze części i przełóż do garna. Trzymaj na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlej wodę, zwiększ delikatnie moc palnika i całość zagotuj.
Do wrzącej wody wsyp mąkę i za pomocą rózgi bardzo energicznie wymieszaj. Gdy składniki się połączą zdejmij garnek z ognia i zostaw do przestudzenia.
Do letniej masy wbijaj po jednym jajku na raz, za każdym razem dokładnie mieszając – do tej czynności z powodzeniem możesz użyć miksera. Gotowe ciasto powinno być lśniące i pozbawione wszelkich grudek.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 190 stopniach przez około 25 minut.