Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto parzone to podstawa karpatki i ptysi. Aby wyszło idealnie musicie bardzo uważać żeby nie przypalić go w pierwszej fazie przygotowań. Pamiętajcie również o tym, że jajka dodawane do ciasta muszą być w temperaturze pokojowej.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Składniki
Masło pokrój na mniejsze części i przełóż do garna. Trzymaj na małym ogniu do momentu całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlej wodę, zwiększ delikatnie moc palnika i całość zagotuj.
Do wrzącej wody wsyp mąkę i za pomocą rózgi bardzo energicznie wymieszaj. Gdy składniki się połączą zdejmij garnek z ognia i zostaw do przestudzenia.
Do letniej masy wbijaj po jednym jajku na raz, za każdym razem dokładnie mieszając – do tej czynności z powodzeniem możesz użyć miksera. Gotowe ciasto powinno być lśniące i pozbawione wszelkich grudek.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 190 stopniach przez około 25 minut.