Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do kanapki i do ciasta. Pyszny i zdrowy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3348
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1406
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2306
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3348
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1406
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2145
Składniki
Mleko z wodą z cukrami doprowadzić do wrzenia. Dodać kasztany, gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Kasztany przełożyć do blendera, miksować dodając tyle płynu z gotowania aby powstało dość gęste puree.
Ja lekko zmiksowałam kasztany zostawiając małe okruszki bo potrzebowałam do sernika. Na kanapki można dłużej zmiksować.