Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z groszku to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków albo surówek do obiadu. W dodatku jego soczyście zielony kolor pięknie zdobi każdy talerz.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Przełóż groszek do garnka, zalej go wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj kilka listków mięty oraz sól. Zmniejsz ogień po zagotowaniu i zostaw tak na około 5-7 minut aż groszek zrobi się miękki.
Odcedź groszek wraz z miętą. Przełóż do miski. Z pomocą blendera zmiksuj całość na taką konsystencję, na jakiej ci najbardziej zależy, np. gładką pastę. Dodaj masło, sól i pieprz. Wymieszaj łyżką. Podawaj puree z groszku na ciepło.