Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z groszku to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków albo surówek do obiadu. W dodatku jego soczyście zielony kolor pięknie zdobi każdy talerz.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 41
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 53
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1118
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 264
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14966
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 41
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 53
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1118
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 264
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14966
Składniki
Przełóż groszek do garnka, zalej go wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj kilka listków mięty oraz sól. Zmniejsz ogień po zagotowaniu i zostaw tak na około 5-7 minut aż groszek zrobi się miękki.
Odcedź groszek wraz z miętą. Przełóż do miski. Z pomocą blendera zmiksuj całość na taką konsystencję, na jakiej ci najbardziej zależy, np. gładką pastę. Dodaj masło, sól i pieprz. Wymieszaj łyżką. Podawaj puree z groszku na ciepło.