Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z groszku to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków albo surówek do obiadu. W dodatku jego soczyście zielony kolor pięknie zdobi każdy talerz.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 37
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 72
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 111
Składniki
Przełóż groszek do garnka, zalej go wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj kilka listków mięty oraz sól. Zmniejsz ogień po zagotowaniu i zostaw tak na około 5-7 minut aż groszek zrobi się miękki.
Odcedź groszek wraz z miętą. Przełóż do miski. Z pomocą blendera zmiksuj całość na taką konsystencję, na jakiej ci najbardziej zależy, np. gładką pastę. Dodaj masło, sól i pieprz. Wymieszaj łyżką. Podawaj puree z groszku na ciepło.