Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z groszku to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków albo surówek do obiadu. W dodatku jego soczyście zielony kolor pięknie zdobi każdy talerz.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28630
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2181
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28630
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2181
Składniki
Przełóż groszek do garnka, zalej go wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj kilka listków mięty oraz sól. Zmniejsz ogień po zagotowaniu i zostaw tak na około 5-7 minut aż groszek zrobi się miękki.
Odcedź groszek wraz z miętą. Przełóż do miski. Z pomocą blendera zmiksuj całość na taką konsystencję, na jakiej ci najbardziej zależy, np. gładką pastę. Dodaj masło, sól i pieprz. Wymieszaj łyżką. Podawaj puree z groszku na ciepło.