Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z groszku to doskonała alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków albo surówek do obiadu. W dodatku jego soczyście zielony kolor pięknie zdobi każdy talerz.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3112
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2215
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10483
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3112
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2215
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 863
Składniki
Przełóż groszek do garnka, zalej go wodą i zagotuj. W trakcie gotowania dodaj kilka listków mięty oraz sól. Zmniejsz ogień po zagotowaniu i zostaw tak na około 5-7 minut aż groszek zrobi się miękki.
Odcedź groszek wraz z miętą. Przełóż do miski. Z pomocą blendera zmiksuj całość na taką konsystencję, na jakiej ci najbardziej zależy, np. gładką pastę. Dodaj masło, sól i pieprz. Wymieszaj łyżką. Podawaj puree z groszku na ciepło.