Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 14
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7964
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 82
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 14
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7964
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 82
Składniki
Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny). Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.