Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 176
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 93
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 54
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 176
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 93
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 54
Składniki
Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny). Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.