Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 139
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1773
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15664
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 139
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1773
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 491
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15664
Składniki
Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny). Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.