Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Składniki
Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny). Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.