Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puree z kalafiora to wspaniała, wiosenna alternatywa dla tradycyjnego puree ziemniaczanego. Jest jedwabiste, maślane i zdecydowanie mniej kaloryczne.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 157
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 157
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2167
Składniki
Kalafiora umyć, podzielić na mniejsze kawałki, ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Zblendować i przetrzeć przez sito (choć niekoniecznie, po zblendowaniu powinien być aksamitny). Do puree dodać śmietany – tylko tyle, żeby nie było zbyt rzadkie. Wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć puree, podsmażyć. Podawać ciepłe.