Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne puree z korzeni pietruszki, które może być świetnym zamiennikiem klasycznego puree ziemniaczanego. Jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu - serdecznie polecam :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5405
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19403
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1048
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5405
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29753
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19403
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1048
Składniki
Przygotowanie puree jest bardzo proste. Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które przekładamy do garnka. Kawałki zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy: ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, listki lubczyku oraz doprawiamy solą i odrobiną cukru trzcinowego. Pietruszkę gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy wodę oraz przyprawy i miksujemy wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Do puree dla smaku i lepszego trawienia dodajemy łyżeczkę masła. Puree pietruszkowe to świetny zamiennik puree ziemniaczanego. Życzę smacznego! :)