Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne puree z korzeni pietruszki, które może być świetnym zamiennikiem klasycznego puree ziemniaczanego. Jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu - serdecznie polecam :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 335
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2759
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 898
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14448
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 335
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2759
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 898
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14448
Składniki
Przygotowanie puree jest bardzo proste. Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które przekładamy do garnka. Kawałki zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy: ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, listki lubczyku oraz doprawiamy solą i odrobiną cukru trzcinowego. Pietruszkę gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy wodę oraz przyprawy i miksujemy wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Do puree dla smaku i lepszego trawienia dodajemy łyżeczkę masła. Puree pietruszkowe to świetny zamiennik puree ziemniaczanego. Życzę smacznego! :)