Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i delikatne puree z korzeni pietruszki, które może być świetnym zamiennikiem klasycznego puree ziemniaczanego. Jest proste, tanie i szybkie w przygotowaniu - serdecznie polecam :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 446
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 34
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5683
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 966
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38032
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 446
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 34
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5683
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 966
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38032
Składniki
Przygotowanie puree jest bardzo proste. Pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, które przekładamy do garnka. Kawałki zalewamy wodą i dodajemy wszystkie przyprawy: ziarna pieprzu i ziela angielskiego, listek laurowy, listki lubczyku oraz doprawiamy solą i odrobiną cukru trzcinowego. Pietruszkę gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odlewamy wodę oraz przyprawy i miksujemy wszystko za pomocą blendera na jednolitą masę. Do puree dla smaku i lepszego trawienia dodajemy łyżeczkę masła. Puree pietruszkowe to świetny zamiennik puree ziemniaczanego. Życzę smacznego! :)